Få foretaget en synfeltscreening hos Breinholdt Bleshøy Optometri i Skive

Øjets nethinde består af over 120 millioner sanseceller. Holder nogle af disse celler op med at fungere, kan hjernen til en vis grad kompensere for disse manglende synsindtryk. Hvis mange celler holder op med at fungere, vil det føre til blinde pletter. For at afsløre eventuelle blinde pletter, er det nødvendigt med en synsfeltscreening.

Oplever du synsfeltsforstyrrelser?

Almindeligvis bruges den centrale del af synsfeltet, hvor det perifere syn sjældent benyttes bevidst, men alligevel har væsentlig betydning for orienteringsevnen. Når du kører bil, ser du fremadrettet, men hjernen opfanger synsindtryk fra det perifere syn, så du kan holde øje med sideveje og fortove. Der kan dog opstå forstyrrelser på disse synsfelter, som kun en synsfeltscreening kan afsløre.

Sådan foregår en synsfeltscreening hos Breinholdt Bleshøy Optometri

Synsfeltscreeningen udføres ved hjælp af et måleinstrument, hvor du kigger på et fast punkt på en skærm. Lysprikker vil lyse op tilfældige steder, og du skal angive, hvad du ser. Screeningen tager omkring 15 minutter. Hvis der er en eller flere lysprikker, du ikke kan se, kan det være tegn på, at der er problemer med områder af synsfeltet. Er der udfald, er det vigtigt at finde årsagen og igangsætte behandling om nødvendigt.