29-10-2018 Kampagne

Nattekørsel

Har du problemer med at se i mørke?

Dårligt nattesyn er ret ubehageligt og nedsætter ens reaktionsmønster ganske betydeligt. Det kan give fatale konsekvenser – især i trafikken.

Et dårligt nattesyn skyldes ofte, at man har svært ved at opfatte kontraster i svagt lys. Det har ikke nødvendigvis betydning i almindeligt dagslys, men det kan have stor betydning, hvis man kører bil i mørke. Det betyder, at det eksempelvis kan være svært at se en fodgænger eller en cyklist i vejkanten.

Hvad kan man gøre for at forbedre sit nattesyn?

Mange går rundt med briller eller kontaktlinser med forkert styrke, fordi deres syn har ændret sig siden sidste tjek.  Det er bevist, at en forkert synskorrektion nedsætter reaktionstiden betydeligt. Det er derfor vigtigt at få sit syn tjekket ca. hvert andet år

For mange kan det gøre en stor forskel at have et par kørebriller med gulligt glas liggende i handskerummet, til når det bliver mørkt. Det gule glas øger kontrasterne, og gør blændende lys fra modkørende biler mindre. Samtidig kan et par briller med en lille minus-styrke være en god løsning – også hos normaltseende, da mange bliver 0,50 mere nærsynede i mørke,

Er man ikke til en ekstra kørebrille, kan en såkaldt clip-on der nemt kan klikkes på ens almindelige briller også være en brugbar løsning.